Игуман Михаило: Срби ће помажући једни другима опстати на овим просторима

СРНА
Foto: Агенције

БЕОГРАД - Игуман манастира Свети Архангели у Призрену отац Михаило поручио је поводом Спасовдана – градске славе Призрена да ће Срби само помажући једни другима успјети да опстану на овим просторима.

"Ми се нећемо одрећи наше државе, нити ће се држава одрећи нас. Сведоци смо свих ових година, јер једни без других не би могли да опстанемо. Помажући једни другима и Господ ће нама да помогне и опстаћемо на овим просторима", рекао је игуман Михаило на манифестацији "Спасовдански дани у Призрену".

Помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Милена Парлић истакла је да Срби данас уз празник Спасовдан прослављају и опстанак српског народа на Косову и Метохији.

"Прослављамо и наш опстанак, опстанак народа који је протериван, који је страдао и који је силом протеран са ових простора", навела је она.

Предсједник Удружења, матице, дијаспоре Срба у региону и пријатеља Срба "Корени" Милан Гутић који је званично отворио манифестацију рекао је да је стигао са Озрена до Призрена, што је судбина и симболика.

"Данас сам препознао да су наши корени управо овде у Призрену и сви се враћамо својим коренима. Ако поштујемо корене, имаћемо и стабло и гране и листове. Кад нестане корена, нестаће све што ваља", рекао је Гутић, преноси Тањуг.

У оквиру манифестације "Спасовдански дани у Призрену" отворена је и ликовна колонија "Јесен у Призрену", а у умјетничком дијелу програма изведена је дуодрама "Тражим помиловање, царе Душане". 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана