IDDEEA: Систем поново у функцији

Срна
IDDEEA: Систем поново у функцији

Информациони систем Агенције за идентификационе документе, евиденцију и размјену података БиХ (IDDEEA), који је у току јучерашњег дана имао одређене проблеме, поново је успостављен и сада у потпуности функционише.

"Пружање услуга нашим корисницима, као и размјена података према свим надлежним органима, данас се одвија несметано", саопштено је из IDDEEA.

У саопштењу се наводи да је, након 18 сати непрекидног рада на отклањању ових проблема, технички тим IDDEEA БиХ успоставио информациони систем Агенције да функционише у пуном капацитету.

Из IDDEEA истичу да је, с обзиром да је ријеч о опреми која је набављена 2012. године, Агенција више пута планирала набавку адекватне опреме за ове намјене, али да није била у могућности да то реализује због недостатка буџета, што значи да нема адекватан начин да је замијени, иако се сматра застарјелом.

"Упркос наведеним изазовима, запослени у Агенцији уложили су додатне напоре да се ситуација нормализује, те још једном можемо потврдити да сада систем функционише без потешкоћа", поручили су из IDDEEA и захвалили за разумијевање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана