Ида Престер објавила пјесму за Низаму Хећимовић (ВИДЕО)

ГС
Ида Престер објавила пјесму за Низаму Хећимовић (ВИДЕО)

ЗАГРЕБ - Хрватска пјевачица Ида Престер данас је званично објавила пјесму посвећену убијеној Низами Хећимовић из Градачца и покренула кампању против насиља над женама под називом "Штит".

Потакнута фемицидом који је потресао регион у августу ове године када је Нермин Сулејмановић путем Инстаграма уживо преносио  убиство Хећимовићеве, бивше невјенчане супруге, хрватска пјевачица посветила је спот за пјесму "Штит" убијеној Низами Хећимовић и заједно с бројним личностима означила почетак истоимене кампање.

-Насиље је свуда око нас, не смањује се него повећава, посебно према женама. Сваких десетак дана читамо о новим жртвама страдалима од руку својих партнера. Шта можемо? Како заштитити те жене, рањене, уплашене, у паници? Како обуздати тај вал агресије повријеђеног ега који води у (ауто)деструкцију? - написала је раније на свом Инстаграм профилу.

Ида је пјесму написала недуго након трагичног догађаја, а за аранжман је био задужен хрватски бенд „Pocket Palma“, док је пратећи вокал Јосипа Гранић.

За спот су били задужени Романо Николић (редитељ), Зоран Гарача (монтажер спота), „Лептир продукција“ заједно с менаџерком спота Саром Мариом Кнежевић, а продуцент спота био је Мирослав Косановић, пише Кликс.

У кампању и спот укључиле су се познате особе из региона као што су Горан Богдан, Дино Рађа, Френки, Контра, Надин Мичић, Мирела Лела Лаковић, Сека Алексић, Томислав Цвитанушић, Милена Радуловић, Анђелка Прпић, Бане Трифуновић, Андрија Милошевић, Зоран Шпрајц, Миљенко Јерговић и бројни други.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана