И у Босанској Крупи проглашено стање природне несреће FOTO/VIDEO

Срна
И у Босанској Крупи проглашено стање природне несреће FOTO/VIDEO

САРАЈЕВО- Штаб цивилне заштите Босанска Крупа прогласио је стање природне несреће од поплава, будући да је на подручју тог града поплављен велики број стамбених и помоћних објеката, као и путне комуникације.

Највећи водостај који је измјерен у децембру био је 336 центиметара, а с обзиром на тендеције раста и најављене падавине, очекује се да би могао премашити и 350 центиметара.

"Упозоравају се сви грађани, како они који су били плављени у децембру тако и они који нису, да предузму све мјере заштите како би сачували имовину и људске животе", објављено је на сајту града.

У саопштењу је наведено да су на терену све расположиве јединице Цивилне заштите, Јавног комуналног предузећа "10. јули" и Професоналне ватрогасне јединице Босанска Крупа, као и сва добровољна ватрогасна друштва на подручју града, те реагују тамо гдје је неопходно и могуће реаговати.

"У случају плављења објеката и да сте окружени водом, те да не можете из куће, на располагању је и Служба за спасавање на води и под водом", напоменули су из Штаба цивилне заштите Босанска Крупа.

Претходно је одлука о проглашењу природне несреће донесена и у Бихаћу и Санском Мосту.

У Унско-санском кантону су обилне падавине проузроковале раст водостаја свих ријека, изливање воде из ријечних корита, продирање воде у стамбене, пословне и помоћне објекте, као и активацију клизишта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана