И сутра топло и нестабилно

Срна
И сутра топло и нестабилно

САРАЈЕВО - У Републици Српској и Федерацији БиХ и сутра се очекује топло и нестабилно вријеме уз дневну температуру ваздуха до 33 степена Целзијусова.

Ујутру и прије подне биће претежно сунчано уз постепено наоблачење са сјеверозапада које ће средином дана донијети кишу и пљускове са грмљавином, прво на сјеверозападу и западу, а затим ће се ширити ка сјеверу и истоку, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Интензивније падавине очекују се у централним предјелима, гдје ће понегдје бити и услова за локалне непогоде, док ће на југу Херцеговине остати претежно сунчано.

Падавине ће током вечери у већини предјела постепено престати.

Јутарња температура ваздуха биће од 15 до 20, у вишим предјелима од 11 степени, дневна од 25 до 33, а у вишим крајевима од 21 степен Целзијусов.

Дуваће слаб вјетар, сјеверног смјера, а у Херцеговини јужног.

Према подацима Федералног хидрометеоролошког завода, данас је било сунчано уз малу до умјерену облачност.

Температура у 14.00 часова: Бјелашница 14, Хан Пијесак 20, Калиновик, Мраковица и Чемерно 22, Соколац 23, Кнежево 24, Гацко 25, Мркоњић Град и Сребреница 26, Бихаћ, Дрвар и Ливно 27, Рудо, Србац, Фоча, Зворник, Рибник и Сарајево 28, Вишеград, Добој, Требиње, Бањалука, Шипово, Бијељина, Билећа, Бугојно, Градачац и Тузла 29, Нови Град, Приједор, Сански Мост, Широки Бријег и Зеница 30, Неум и Столац 32, док су у Мостару измјерена 33 степена Целзијусова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана