И сутра температуре до 40 степени, послије подне могући пљускови

Срна
И сутра температуре до 40 степени, послије подне могући пљускови

САРАЈЕВО - У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ и сутра ће бити сунчано и топло вријеме са максималном температуром ваздуха до 40 степени Целзијусових, а послије подне су могући пљускови.

Послије подне, увече и у току ноћи облачност ће се премјештати од сјеверозапада, преко сјевера ка истоку и донијеће повремену кишу и пљускове са грмљавином.

Понегдје у сјеверним крајевима биће и локалних непогода уз могућу појаву града и јаког вјетра.

Вјетар ће у првом дијелу дана бити слаб, а послије подне на сјеверу ће јачати и биће умјерен, западни, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Минимална температура ваздуха износиће од 18 до 25 степени Целзијусових на југу, у вишим предјелима од 16, а максимална од 35 до 40 степени Целзијусових.

У Републици Српској и ФБиХ данас је било претежно сунчано, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 14.00 часова: Бјелашница 18 степени, Мраковица и Хан Пијесак 27, Калиновик, Кнежево и Соколац 28, Чемерно и Иван седло 29, Гацко и Сребреница 31, Дринић, Мркоњић Град, Нови Град и Сарајево 32, Зворник, Рудо, Србац, Шипово, Бањалука, Бихаћ, Бугојно, Градачац, Неум, Сански Мост и Тузла 33, Бијељина, Вишеград, Добој, Приједор, Рибник, Фоча, Ливно и Зеница 34, Широки Бријег 37, Требиње 38, Столац 39, те Мостар 40 степени Целзијусових.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана