И ове године Карађорђевићи обезбиједили божићне поклоне за дјецу

Srna
Foto: Pixabay

БЕОГРАД- Божићни поклони за дјецу из Србије и Републике Српске, обезбијеђени донацијама које је прикупила Хуманитарна организација Лајфлајн из Чикага, чији је покровитељ принцеза Катарина Карађорђевић, стигли су у дворски комплекс Бели двор у Београду и биће распоређени дјеци у дјечијим домовима у Србији и Српској.

У оквиру помоћи је стигло 435 кутија, поклона са одјећом, обућом, играчкама, хигијенским производима и школским прибором, који ће бити достављени домовима за дјецу без родитељског старања као и дневним боравцима за дјецу са посебним потребама, уточиштима за жене и бројним другим институцијама у Србији и Републици Српској.

Великодушни донатори и добротвори који подржавају рад Лајфлајна Чикаго, као и чланови одбора ове хуманитарне организације, омогућили су да и ове године малишани осјете радост и љубав Божића и времена празника, саопштено је из канцеларије Карађорђевића.

Принцеза Катарина је рекла да ће, захваљујући подршци донатора и дивних људи из Чикага који настављају традицију пружања подршке српској дјеци свих ових година, упркос тешкоћама које је донијела пандемија, обрадовати више од 1.000 дјеце. "На свету не постоји ништа драгоценије од дечјег осмеха. Када нека особа зна да је овај труд омогућио тај осмех, да захваљујући том доприносу ова деца знају да нису заборављена, много је људи који воле децу и брину о њима, и нема веће награде од тог посебног осећаја у срцу да смо учинили нешто добро. Наша деца увек морају да знају да су вољена", рекла је принцеза Катарина.

Престолонасљедник принц Александар и принцеза Катарина Карађорђевић су започели овај годишњи догађај за дјецу непосредно по повратку у отаџбину Србију 2001. године.

Хуманитарна организација Лајфлајн из Чикага традиционално прикупља донације за куповину поклона деци поводом божићних празника, који се сваке године дијеле малишанима у Белом Двору.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана