И ђаци из приједорске ОШ "Бранко Ћопић" с Јахорине дошли са стомачним тегобама

Милијана Латиновић
И ђаци из приједорске ОШ "Бранко Ћопић" с Јахорине дошли са стомачним тегобама

ЈАХОРИНА, ПРИЈЕДОР – Иако су у хотелу "Небојша" на Јахорини казали да никада раније није било ништа спорно током боравка дјеце у школи у природи у том угоститељском објекту, са стомачним тегобама прије неколико дана кући су се вратили и основци из приједорске ОШ "Бранко Ћопић".

Директорица те школе Сања Муњиза рекла је за "Глас Српске" да је група од 85 ученика у школи у природи у хотелу "Небоша" боравила од 2. до 5. маја.

- Док су били на Јахорини 22 дјеце имало је симптоме, по повратку кући тај број је порастао на 43, двоје је завршило на инфузији. Послала сам хотелу "Небојша" упит и од њих добила одговор да гарантују за хигијену и искључују сваку другу могућност. Они траже од нас да им доставимо шта је утврђено током лијечења дјеце - рекла је Муњиза.

Нагласила је да су дјеца добро, и да су данас били на настави сви осим двоје ученика који су протеклих дана у приједорској болници примали инфузију.

- Њихови родитељи су рекли да су дјеца боље, дошла су кући, али да им треба још дан, или два да се опораве – додала је Муњиза.

Инспектори су данас у овом хотелу узели узорке, након што се синоћ због стомачних тегоба кући раније вратио 91 ученик петог разреда ОШ "Петар Кочић" из Приједора. 


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана