Хуртић затражио да се мигранти рањивих категорија усмјеравају у Салаковац

Срна
Хуртић затражио да се мигранти рањивих категорија усмјеравају у Салаковац

САРАЈЕВО - Министар за људска права и избјеглице у Савјету министара Севлид Хуртић данас је током састанка са представницом УНХЦР-а у БиХ Луси Гање затражио да мигранте, посебно рањиве категорије, попут жена, жена са дјецом и других, усмјеравају у Избјегличко-прихватни центар Салаковац, код Мостара, у којем су најбољи услови за њихов боравак.

Хуртић и Гање разговарали су о различитим темама које се односе на мигранте и избјеглице, као и посљедњим дешавањима у БиХ у овој области, саопштено је из Министарства за људска права и избјеглице у Савјету министара.

Саговорници су се сагласили да крајем априла или почетком маја, заједно са министром безбједности у Савјету министара Ненадом Нешићем и представницима Међународне организације за миграције (ИОМ), иницирају посјету мигрантском кампу “Липа” код Бихаћа, како би се разговарало о будућим активностима, с фокусом на изграђену притворску јединицу у кампу, која је изазвала велику забринутост грађана и чије је измјештање већ затражено.

На састанку је разговарано о заједничком обиљежавању 20. јуна - Међународног дана избјеглица, чији ће садржај бити утврђен у наредном периоду.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана