Хуртић: Почела испорука брашна Црвеном крсту

СРНА
Хуртић: Почела испорука брашна Црвеном крсту

ЛАКТАШИ- Министар трговине и туризма Републике Српске Севлид Хуртић изјавио је да је данас почела испорука 500 тона пшеничног брашна Црвеном крсту Српске, које је Влада Републике Српске обезбиједила поводом новогодишњих и божићних празника.

Хуртић, који је данас присуствовао испоруци брашна у Трну код Лакташа које је закључком Владе Републике Српске додијељено за потребе Црвеног крста Српске, рекао је новинарима да ће половина брашна бити испоручена на овој локацији, а други дио на Палама одакле ће бити диструбуисан у наредних 15 дана у све градове и општине у Републици Српској.

Он је навео да ће ресорно министарство пратити да ли је брашно уручено социјално угроженим породицама, додајући да у Црвеном крсту Републике Српске мора постојати списак људи којима је брашно додијељено.

Хуртић је рекао да је разговарао са премијером Републике Српске Радованом Вишковићем о томе да велика количина пшенице коју Српска има у залихама буде самљевена како би се у наредна три мјесеца покушало поново интервенисати на тржишту и помоћи социјално угроженим и осталим грађанима, посебно у садашњој ситуацији када је цијена брашна достигла највећи ниво.

Он је подсјетио да је Влада Републике Српске, поводом предстојећих новогодишњих и божићних празника, у децембру прошле године обезбиједила пакете основних животних намирница за 4.000 социјално угрожене породица чија је подјела почела крајем године.

Хуртић је рекао да пакети садрже врећу брашна од 25 килограма, двија литра уља, по два килограма шећера и соли, те 10 конзерви.

Генерални секретар Црвеног крста Републике Српске Сњежана Ковач рекла је новинарима да ће на локацији у Трну бити ускладиштено више од 200 тона брашна које ће бити подијељено социјално угроженом становништву посредством градских и општинских организација Црвеног крста.

Она је навела да ће преостали дио брашна бити подијељен у општинама сарајевско-романијске, зворничке, бијељинске регије и на подручју Херцеговине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана