Хуманитарни број 1416 за обнову православног храма у Далмацији

Срна
Хуманитарни број 1416 за обнову православног храма у Далмацији

ДРВАР - Позивом на “М:тел” хуманитарни број 1416 грађани од данас могу даровати једну КМ за наставак изградње Храма архангела Михаила и парохијског дома у српском селу Отишић у Далмацији.

Из Удружења младих “Басташица” из Дрвара, које је покренуло ову акцију, истакли су да се обнова реализује уз благослов Његовог преосвештенства епископа далматинског Никодима.

“Обнављањем православних манастира и храмова у Далмацији ми шаљемо поруку да смо вијековима били ту, да остајемо и да нисмо заборавили претке”, навели су из Удружења.

Из Удружења су захвалили Новинској агенцији Републике Српске - СРНА, РТРС-у и компанији “М:тел”, која је препознала значај ове акције.

Покретачи обнове далматинске светиње су на радном састанку у Новом Саду, у разговору са директором Фонда за избјегла и расељена лица и за сарадњу са Србима у региону Душком Ћутилом, договорили да на Сајму завичаја у Новом Саду половином фебруара буде представљена акција обнове Храма и парохијског дома у Отишићу.

Епархија далматинска Српске православне цркве и парохија Врличка позвали су све људе добре воље да помогну започету обнову Храма Светог архангела Михаила из 1889. године у српском селу Отишић у Далмацији.

Средства за обнову парохијског дома и наставак радова на овом храму могу уплатити на девизни рачун са назнаком “за обнову храма и парохијског дома у Отишићу”.

Власник рачуна је СПЦ у Хрватској, Епархија далматинска, Црквена општина Врлика, адреса Николе Вранчића 1, 21236 Врлика, Хрватска, OIB 66548359378, IBAN: HR9824020061100461518, а SWIFT: ESBCHR22.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана