Хуманитарна шетња за довршетак куће деветочлане породице Мијић

Срна
Хуманитарна шетња за довршетак куће деветочлане породице Мијић

ЗВОРНИК - Планинарско еколошко удружење (ПЕУ) “Корак” из Зворника организује у недјељу, 30. јула, хуманитарну шетњу за прикупљање средстава за довршетак и опремање куће деветочлане породице Мијић из Зворника.

Представник овог удружења Зоран Смиљанић рекао је да хуманитарна шетња за ову породицу креће са Градске плаже у Зворнику, Буковичким путем преко Зелене стијене до Радаковца у дужини од осам километара.

Истичући да дужина стазе у једном правцу износи осам километара, Смиљанић је рекао да је ућешће у хуманитарној шетњи - добровољни прилог за ову породицу.

- Кутија за добровољни прилог ће се налазити на Градској плажи одакле креће хуманитарна шетња и сви заинтересовани моћи ће да у кутију убаце одређени износ за наставак радова на кући породице Мијић - рекао је Смиљанић.

Он је додао да ће по повратку са хуманитарне шетње на Градској плажи за све учеснике бити приређен ручак и организовано дружење.

Породица Мијић, отац Цвијан и мајка Слађана, имају седморо дјеце - четири кћерке доби од пет, осам, девет и 13 година и три сина од шест, 11, и 14 година.

Са њима живи и Цвијанов брат Бошко, који је особа са посебним потребама.

Цвијан каже да су некако успјели да направе нову кући, али да недостаје новац за довршетак и опремање, јер ни он ни супруга нису запослени него да се сналазе радом на надницу, те да преживљавају бавећи се пољопривредом.

- Волио бих да имамо краву или неку пољопривредну машину да лакше савладавамо ове потешкоће - рекао је Цвијан.

Хуманитарна организација “Срби за Србе” покренула је акцију за прикупљање средстава за породицу Мијић како би се заједничким снагама помогло да се кућа заврши и опреми потребним намјештајем након чега би ова деветочлана породица, која је свијетли примјер борбе за потомство и будућност ове земље, могла да има одговарајући смјештај, а дјеца нормално одрастање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана