Хуманитарна манифестација “Дани Српске куће”: Безбрижнија будућност дјеце заједнички циљ

А.Ј.Р.
Хуманитарна манифестација “Дани Српске куће”: Безбрижнија будућност дјеце заједнички циљ

БАЊАЛУКА - Хуманитарна манифестација “Дани Српске куће”, која ће бити одржана од 31. октобра до 2. новембра у Дјечијем позоришту РС у Бањалуци, спојиће умјетност и хуманост, али и повезати све оне који имају мисију да дјеци осигурају бољу и безбрижнију будућност.

Организатор манифестације је Фондација “Српска кућа” у сарадњи са Министарством просвјете и културе РС и Дјечијим позориштем, а током три дана позоришне умјетности осим домаћина представе ће извести и требињски Театар “Мале ствари” и Београдско драмско позориште

У саопштењу Фондације наводи се да ће глумци играти за кров над главом и бољу будућност вишечланих, социјално угрожених породица у Српској, јер је зарада од продаје карата намијењена фонду за изградњу кућа.

- Програм је предвиђен за дјецу, омладину и одрасле, јер желимо понудити за свакога понешто. Публици ћемо подарити три сјајна комада, а они нама помоћи да саградимо и опремимо четири куће, које, за сада, имамо у плану. Двије су ускоро готове - рекла је Јелена Трнинић Милићевић из Фондације “Српска кућа”.

На репертоару 31. октобра је монодрама “Јефимија - Јелена Мрњавчевић”, а представу ће гледати ученици Гимназије Бањалука, док је другог дана манифестације након представа “Не играј на Енглезе” планиран коктел у просторијама Дома омладине, на којем ће организатори присутнима представити пројекте и нове активности.

Трећег дана манифестације прилику да погледају луткарску представу “Јунак у трегерима” имаће малишани из Центра за предшколско васпитање и образовање Бањалука.

- Када сам добио упит Фондације да будемо део овог програма рекао сам да ћемо са задовољством допринети том племенитом циљу. Београдско драмско позориште када год може укључују се у хуманитарне акције, а овог пута је то посебно. Фондација “Српска кућа” у нама има још једног сигурног партнера и саборца - рекао је редитељ и директор Београдског драмског позоришта Југ Радивојевић.

Карте за представу “Не играј на Енглезе” продаваће се по цијени од 20, 50 и 100 КМ, док ће малишани и гимназијалци карте плаћати пет марака.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана