Хуманитарна акција за изградњу куће шесточланој породици Тојагић

Срна
Foto: Илустрација

НОВИ ГРАД - Удружење грађана "Рудице" из Новог Града покренуло је хуманитарну акцију за прикупљање средстава за изградњу куће шесточланој породици Тојагић из Доњих Ракана.

У трошној неусловној кући сада живе Милан Тојагић са супругом и тројицом малољетних синова и његов отац. Милан је запослен у приватном предузећу у Новом Граду, али нема довољно новца за изградњу куће. Тојагићи до недавно нису имали ни воду, а овај проблем ријешен је кад је Удружење "Рудице" прикупило новац за прикључак. Грађевински инжењер Зоран Мршић из Новог Града први је подржао акцију израдом идејног пројекта за кућу.

"Ја ћу у стручном дијелу помоћи у изради пројектне документације, надзора, свих детаља који буду потребни што се тиче спецификације материјала и неких других детаља које ће бити потребно урадити у току изградње. Потребна су знатна средства, али наш народ хуман и све акције до сада су успјешно завршне, па сматрам да ће и ова", рекао је Мршић.

Процјена је да би за изградњу куће било неопходно 55.000 КМ, али то вјероватно неће бити коначна цифра с обзиром на то да расте цијена грађевинског материјала. Из Удружења грађана "Рудице" објаснили су да се Тојагићима може помоћи и донацијом грађевинског материјала. За ову хуманитарну акцију формиран је одбор за координацију активности. Сви који су у могућности, помоћ могу да уплате и на број жиро рачун за посебне намјене код НЛБ развојне банке 5620078171152112.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана