Хуманитарнa акцијa “С љубављу храбрим срцима”: Осмијеси најмлађих зависе од свих нас

Милијана Латиновић
Хуманитарнa акцијa “С љубављу храбрим срцима”: Осмијеси најмлађих зависе од свих нас

БАЊАЛУКА - Широм Српске живе наши другари којима је потребно мало више дружења, разговора, игре и мало више помоћи. Без превоза хиљаде дјеце је изоловано, без стручне помоћи и подршке, а ако томе немају приступ, њихов развој је отежан и успорен. Њихов осмијех зависи од нас.

То је само дио видео-поруке којом је јуче озваничен почетак кампање за хуманитарну акцију “С љубављу храбрим срцима”, 12. по реду, која се организује под покровитељством предсједнице РС Жељке Цвијановић.

- Најљепше је кад причамо, када се играмо и волимо кад смо сви ту. Ја бих волио да сваки дан овдје долазим, али нема превоза - поручују дјевојчице и дјечаци у видео-поруци.

Како би сакупили довољно новца за куповину возила за 33 удружења у оквиру Савеза удружења за помоћ ментално недовољно развијеним лицима РС (МеНеРаЛи) храбрим срцима потребна је помоћ хуманиста који ће дати своје мало како би измамили осмијехе најмлађима.

А племенита идеја да се на овај начин помогне дјеци са интелектуалним тешкоћама дошла је управо од овог савеза, чија је предсједница Татјана Спасојевић истакла да ће новцем прикупљеним у овој акцији за око 2.500 дјеце обезбиједити адекватан приступ услугама у локалним заједницама.

- Успостављањем превоза за кориснике јавиће се потреба и за успостављањем услуга тамо гдје не постоје. Ово је велика порука свима нама да предсједница увијек чврсто стоји иза нас и иза наших потреба, те да је спремна да нам пружи руку кад год је потребно - рекла је Спасојевићева. Појаснила је да дјеца возила неће користити само за одласке на потребне третмане, него и за излете, дружења и остале активности.

Цвијановићева је захвалила савезу за добру и племениту идеју и изразила увјерење да ће ово бити још једна успјешна акција, те да ово није подршка само корисницима него цјелокупној породици.

- На тај начин ћемо омогућити бољи приступ одређеним потребама или услугама за кориснике, али исто тако и родитељима и породици. Олакшаћемо им живот и омогућити више времена које треба да проведу са члановима својих породица - рекла је Цвијановићева након пријема за представнике савеза. Она је нагласила да је солидарност најмоћнија порука свих хуманитарних манифестација.

- Треба да разумијемо да у друштву сви морамо добити прилику да се развијамо онолико колико је то могуће и да институције и удружења буду ти који ће нам олакшати постизање тих циљева. Овдје се никада није радило о новцу јер новац, ако имате добре програме, свакако се обезбиједи. Ствар је у томе да смо окупљени око заједничког циља - рекла је Цвијановићева. И у овогодишњој акцији партнери предсједнице биће дјеца и млади умјетници из разних дијелова РС.

Хуманитарни број

Како би било сакупљено што више новца за куповину возила, до 31. децембра активан је “м:тел” хуманитарни број 1411, а сви који позову донирају једну марку. Осим тога, Министарство финансија РС отворило је рачун посебних намјена “С љубављу храбрим срцима” број 571-010-00002700-15 код Комерцијалне банке Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана