Хуманитарац Видић почаствован одликовањем од предсједника Републике

Srna
Хуманитарац Видић почаствован одликовањем од предсједника Републике

Хуманитарац Бранко Видић из Модриче истакао је да је веома почаствован Медаљом заслуга за народ којом га је одликовао предсједник Републике Српске Милорад Додик, јер су препознати његов рад и жеља да помажу Модричу, али и Српску.

Видић је рекао Срни да је пресрећан што је одликован и његов пријатељ Јозеф Фукс, предсједник Фондације "Сунце Обервалис" из Швајцарске.

"Он је то заслужио. Свакако да сам срећан што сам и ја одликован од нашег предсједника Републике Милорада Додика. Драго ми је да су људи препознали наш рад и да га цијене и поштују. Ово одликовање нас још више обавезује да радимо и помажемо нашу лијепу Модричу и Републику Српску", рекао је Видић.

Он је напоменуо да је Фондације "Обервалис" омогућила изградњу Дневног центра за лица са посебним потребама, затворени базен у Модричи, донирала 150.000 франака за реконструкцију школе у Мјесној заједници Врањак и додатних 32.000 КМ за изградњу фискултурне сале.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик одликовао је поводом Видовдана, крсне славе Војске Републике Српске, појединце за признати јавни рад, заслуге и достигнућа у области политике, друштва, хуманог рада, као и постхумно 13 доктора и 50 бораца.

За заслуге у области хуманитарног и духовног рада, којим се доприноси очувању културе и традиције српског народа у земљи и расијању, Медаљом заслуга за народ одликовани су хуманитарац Бранко Видић из Модриче и Јозеф Фукс, предсједник Фондације "Сунце Обервалис" из Швајцарске, као и оснивач Хуманитарне организације "Срцем за Модричу" Швајцарска Драган Сјеничић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 15 беба
Рођено 15 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана