Хрватска полиција казнила три возача аутобуса из БиХ: Један није одмарао, двојица прикрила податке на тахографу

Анадолија
Хрватска полиција казнила три возача аутобуса из БиХ: Један није одмарао, двојица прикрила податке на тахографу

ЗАГРЕБ – Током пет дана појачане контроле на хрватским граничним прелазима утврђени су и санкционисани прекршаји код укупно 19 аутобуских превозника из 12 држава, од чега су три из БиХ.

Мобилна јединица саобраћајне полиције Дирекције хрватске полиције у сарадњи с инспекторима Министарства мора, саобраћаја и инфраструктуре Хрватске од 10. до 15. августа спровела је на појачани надзор аутобуса, односно возача аутобуса на граничним пријелазима Брегана, Мацељ и Горичан.

Код једног превозника из БиХ надзором је утврђено да возач није прописно користио дневни одмор, те да је прекорачио вријеме вожње. Возачу је наплаћено пет новчаних казни у износима по 500 куна (око 130 КМ)

Кд два превозника из БиХ утврђено је прикривање података на тахографу и картици возача. Возачу и правној особи наплаћена је новчана казна са трошковима у износу од по 11.400 куна (око 3.000 КМ).

У овом раздобљу утврђени су и санкционисани прекршаји код по три превозника из Чешке и самопроглашеног Косова, два из Мађарске те по једног из Грузије, Словеније, Хрватске, Пољске, Македоније, Албаније, Белгије и Њемачке.

Наплаћено је више од 130.000 куна (око 34.000 КМ)  новчаних казни.

Код неколико превозника из Словеније, Мађарске, Хрватске, Пољске, Чешке, Албаније, Белгије, Њемачке и самопроглашеног Косова утврђено је да возачи нису користили дневни и седминични одмор, али и манипулације тахографским уређајем на различите начине.

У саопштењу Министарства унутрашњих послова Хрватске наведено је како ће полиција наставити појачано надзирати возаче аутобуса који су у транзиту кроз Хрватску те и на тај начин превентивно утицати на безбхедност собраћаја на путевима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана