Хотел Игман добио купца, цијена 2,6 милиона евра

Танјуг
Foto: кликс

САРАЈЕВО - Кантонална агенција за приватизацију Сарајево добила је понуду за хотел „Игман“ од 5,10 милиона КМ (2,6 милиона евра), као износ почетне цијене, објавио је министар привреде Кантона Сарајево Аднан Делић на Фејсбуку.

Потенцијални купац, чије име Делић није открио, такође је понудио трогодишњу инвестицију у износу од 10,40 милиона КМ (5,3 милиона евра) за обнову и ревитализацију хотела и пратећих садржаја.

Према плану инвестиције, у ревитализацију хотела би у првој години било уложено 2,12 милиона КМ (1,08 милиона евра), у другој години 3,28 милиона КМ (1,67 милиона евра), а у трећој 5,0 милиона КМ (2,55 милиона евра).

Према правилима јавног позива, понуђач је пристао да задржи хотелско-угоститељске и спортско -рекреативне делатности хотела Игман, чиме је, према оцени Комисије за оцјењивање понуда, задовољио тражене услове по Јавном позиву, навео је министар.

Делић је изразио наду да би овај, тринаести по реду јавни позив за продају хотела Игман, могао да буде успјешан, додајући да је чак једанаест пута продаван с нижом почетном цијеном од пет милиона КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана