Ходочасници из Бањалуке и Лакташа стигли у манастир Тумане

Милош Васиљевић
Foto: М.В.

ГОЛУБАЦ - Ходочашће под слоганом „За Ацине кораке“ петорице пријатеља, из Лакташа и Бањалуке успјешно је завршено вечерас.

 Уз Божију помоћ стигли су у манастир Тумане како би помогли пријатељу Александру Милинковићу, који је прије више од три године повриједио кичму и остао непокретан.

Ова дружина, и лани је имала исти мото, само до манастира Острог, а сада су препјешачили више од 460 километара како би стигли до светиње која је по предању задужбина Милоша Обилића.

На ово ходочашће Гордан Василић, Срђан Станковић, Драган Савић, Срђан Гајић и Владимир Јованић кренули су 18. априла од Цркве Свете Тројице у Великом Блашку.

Један од ходочасника Владимир Јованић истакао је за „Глас Српске“ да је на почетку ходочашћа било и доста кише, али  били су мотивисани, добро припремљени све је пуно лакше.

„Хвала Богу све је прошло онако како смо замислили. Хтјели смо још једном да на овај начин помогнемо при лијечењу  Александра Милинковића. Јуче смо стигли до манастира Нимник, вечерас око 17 часова  у манастир Тумане. Дневно смо прелазили више од 40 километара, све је ишло по плану, па нас ни киша није могла омести. Пуно људи питало је на ходочашћу о чему је ријеч, а сви су одушевљени када су чули нашу страну приче” рекао је Јованић додају да су и сада били обучени у специјално израђене мајице за ову прилику.

 

Како каже, у манастиру Нимник дочекао их је игуман Јелисеј, а поклонили су се и моштима светог Зосима и Јакова у манастиру Тумане.

„Задовољни смо прикупљеним средствима и подршком људи које смо добили током ходочашћа. Пут је био доста тежак и захтјеван. Било је ту и жуљева и уганућа,али смо ипак издржали” рекао је Јованић.

Кренули су из Лакташа, као и прошле године, па преко Прњавора, Дервенте, Модриче и све до манастира Нимник, одакле су се упутили у манастир Тумане.

Сви који желе помоћи у овој акцији могу то урадити  уплатом на на жиро рачун у NLB банци: 562-099-81595846-22, за уплате у Intesa Sanpaolo банци: 154-505-99248764-67, а за иностране уплате IBAN: BA395620998158973231, SWIFT BIC: RAZBBA22 а прималац је Јелена Милинковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
Рођено 17 беба
Рођено 17 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана