Хитан транспорт пацијента из Требиња у УКЦ

СРНА
Хитан транспорт пацијента из Требиња у УКЦ

БАЊАЛУКА - Хеликоптерски сервис Републике Српске извршио је хитан ваздушни медицински транспорт пацијента Б.Б. /61/ из Опште болнице Требиње у Универзитетски клинички центар /УКЦ/ Републике Српске због акутног инфаркта миокарда, рекао је Срни директор овог сервиса Бобан Кустурић.

Кустурић је напоменуо да је инфаркт миокарда озбиљно стање које захтијева хитну медицинску интервенцију, а сваки минут је од суштинске важности.

"Управо у оваквим тренутцима транспорт хеликоптером омогућава брже и сигурније пребацивање пацијената до специјализованих здравствених установа, чиме се повећавају шансе за преживљавање и опоравак", рекао је Кустурић.

У овом случају, додао је, пацијент Б.Б. хитно је превезен хеликоптером да би му се обезбедила адекватна медицинска помоћ И наставило његово даље лијечење на Клиници за кардиологију УКЦ-а Републике Српске.

Овај транспорт представља 58. ваздушни медицински транспорт реализован у текућој години.

Ваздушни медицински транспорт игра кључну улогу у очувању живота и здравља пацијената у ургентним ситуацијама.

Осим брзине, овај облик транспорта омогућава приступ стручњацима и ресурсима који можда нису доступни у локалним болницама. Такође, доприноси бољој повезаности између здравствених установа, што је од виталног значаја за ефикасно управљање хитним случајевима.

Хеликоптерски сервис Републике Српске наставља да буде стуб подршке у хитним медицинским ситуацијама.

Транспорт пацијента Б.Б. из Требиње у УКЦ још је један примјер преданости и професионализма овог сервиса.

Сваки успјешан транспорт доноси наду и прилику за опоравак, а тимови који стоје иза овог сервиса заслужују све похвале за свој рад и посвећеност, наводе из Хеликотерског сервиса

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана