Хидрометеоролошки завод - Реномирана институција којој се вјерује

Срна
Foto: Агенције

БАЊАЛУКА- Хидрометеоролошки завод Републике Српске реномирана је институција којој се вјерује и чији рад је значајно унапријеђен набавком савремене опреме, истакао је данас у Бањалуци министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић.

"Хидрометеоролошки завод растао је и развијао се са Републиком Српском и сада је угледна институција", рекао је новинарима Пашалић на обиљежавању 30 година рада овог завода. Он каже да ће бити уложени потребни напори како би Хидрометеоролошки завод био додатно опремљен.

Вршилац дужности директора Хидрометеоролошког завода Републике Српске Дарко Боројевић нагласио је да овај завод респектабилна институција. "Значајно смо напредовали уз подршку Владе Републике Српске. Успоставили смо системе најава и раних упозорења на екстремне хидрометеоролошке појаве и вјерујем да ћемо наставити са развојем за добробит нашег друштва", рекао је Боројевић.

Директор Хидрометеоролошког завода Србије Југослав Николић рекао је да је размјена података изузетно значајна у раду хидрометеоролошких завода и да област раних најава и упозорења има стратешки значај у спасавању људи и материјалних добара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана