Хидроелектрана Вишеград очистила сав плутајући отпад на Дрини

Срна
Хидроелектрана Вишеград очистила сав плутајући отпад на Дрини

ВИШЕГРАД - Директор предузећа “Хидроелектране на Дрини” Недељко Перишић рекао је данас да је ово предузеће очистило око 16.000 кубика плутајућег отпада који је у току године доспио на ланчаницу недалеко од саме хидроелектране.

 “Изградили смо нову ланчаницу чиме смо спријечили долазак новог смећа на профил бране хидроелектране. Радници хидроелектране су очистили смеће, а изузетну захвалност дугујемо Електропривреди Србије која је са два уговора знатно помогла у рјешавању плутајућег отпада”, рекао је Перишић.

Он је истакао да су министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац и министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић упознали земље окружења из којих највећим дијелом долази плутајући отпад.

“Покренуте су одређене активности како би се дивље депоније у горњем току ријеке Дрине и њених притока што прије ријешиле”, навео је Перишић.

Према његовим ријечима, Хидроелектрана Вишеград је исплатила више од 5,5 милиона КМ концесионе накнаде за четири општине у Републици Српској и граду Горажду.

“На бази доброг пословања Хидроелектрана Вишеград је уплатила средства за концесиону накнаду, а та средства су предвиђена за инфраструктурне и пројекте запошљавања у овим општинама”, напоменуо је Перишић. /крај/јб/фотоЕнтер

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана