Херојски подвиг: Планинар спасио пса с литице високе 60 метара

ГС
Херојски подвиг: Планинар спасио пса с литице високе 60 метара

ВЕЛИКА КЛАДУША - Необична акција спашавања пса који је некако доспио на стрму литицу високу 60 метара одиграла се прије неколико дана на локалитету напуштеног каменолома у близини Велике Кладуше, те завршила сретним исходом.

Несрећну животињу спасао је планинар Шефик Садиковић, који се уз помоћ ужета спустио низ неприступачну стијену и потом уз пуно муке и труда пса извукао на сигурно.

Иначе, Садиковић се прошле године пензионисао након што је дуго година био припадник ватрогасне јединице у Великој Кладуши.

"Моје колеге ватрогасци су добили дојаву о овом необичном случају и сјетили су се да ја имам алпинистичку опрему којом могу доћи до пса који је некако запео на половини високе литице. Нисам оклијевао нити једног тренутка, јер спасити нечији живот за мене је велика ствар, без обзира на то што се ради о псу. Није било нимало лако, јер су стијене биле порозне, с обзиром на то да се ради о локалитету г|е су вршена минирања", казао је Садиковић.

Ова хумана акција наишла је на велико одобравање грађана, а посебно љубитеља животиња, а Садиковић и сви остали који су су|еловали у њој побрали су бројне комплименте.

Иначе, овај Кладушанин је један од најактивнијих планинара у Унско-санском кантону, а у посљедње вријеме, скупа с још неколицином ентузијаста, интензивно се бави спелеологијом и проучавањем подземних објеката. Такође, један је од највећих промотора планинарства и природних љепота Босне и Херцеговине на овим просторима, преносе Независне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана