Хеликоптерски сервис РС обавио 40. ваздушни медицински транспорт у 2021, пацијент из Требиња пребачен у Бањалуку

Срна
Хеликоптерски сервис РС обавио 40. ваздушни медицински транспорт у 2021, пацијент из Требиња пребачен у Бањалуку

БАЊАЛУКА- Директор Хеликоптерског сервиса Републике Српске Бобан Кустурић изјавио је Срни да су данас припадници овог сервиса извршили 40. ваздушни медицински транспорт у овој години.

Кустурић је појаснио да је транспорт покренут на основу оправдане медицинске индикације и по захтјеву Опште болнице из Требиња за транспорт пацијента у Универзитетски клинички центар Републике Српске у Бањалуци.

-Извршењем данашњег ваздушног медицинског транспорта, припадници Хеликотерског сервиса Републике Српске успјешно су окончали овогодишње летачке активности када је ријеч о ваздушном медицинском транспорту и још једном доказали своју апсолутну спремност и посвећеност професионалном и организованом ангажовању на овако захтјевним летачким задацима - истакао је Кустурић.

Он је нагласио да је Хеликоптерски сервис Републике Српске, у оквиру операција "Ваздушни медицински транспорт", од потписивања споразума са Министарством здравља и социјалне заштите Српске од 2014. године, добио на пуној афирмацији за све ове године како у Републици Српској тако и у региону, што је резултирало чињеницом да је на овај начин до данас извршено 250 ваздушних медицинских транспорта.

-То је, сигурно, разлог због чега припадници Хеликоптерског сервиса Републике Српске добијају позиве за овим начином транспорта и из Федерације БиХ - рекао је Срни директор овог сервиса.

Кустурић је поручио да су бесплатна услуга, свакодневна доступност свим грађанима Републике Српске и одлична организација овакве службе гаранција да ће припадници Хеликоптерског сервиса Републике Српске и наредних година, заједно са љекарима специјалистима из УКЦ-а Српске наставити да, уз свесрдну помоћ Владе Републике Српске, и даље нижу успјехе у реализацији ваздушног медицинског транспорта као и до сада.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана