Хеликоптерски сервис данас транспортовао два пацијента

Срна
Хеликоптерски сервис данас транспортовао два пацијента

БАЊАЛУКА - Припадници Хеликоптерског сервиса Републике Српске данас су са љекарима Универзитетског клиничког центра (УКЦ) Српске обавили два ваздушно медицинска транспорта - шездесеттрогодишње пацијенткиње из Требиња за Бањалуку и тринаестогодишњакиње из Бањалуке за Сарајево.

-Пацијенткиња чији су иницијали Б.Т. (63) са преломом костију носа, карличне кости и фрактуром дијафизе улне, упућена је на УКЦ у Бањалуку у клинику за ортопедију и трауматологију ради хируршке интервенције и даљег лијечења - рекао је Срни директор Хеликоптерског сервиса Српске Бобан Кустурић.

Другим хеликоптером је, како је навео, из Универзитетско-клиничког центра Републике Српске за Клинички центар у Сарајеву хитно транспортована девојчица А.К. (13) са акутном гнојном инфекцијом мозга због потребе за неурохируршким третманом.

-Припадници службе за ваздушно-медицински траспорт, учинили су данас, изванредан напор како би се успјешно извршили оба ваздушно медицинска транспорта и за оба пацијента обезбиједили виши ниво здравствене услуге у што краћем временском року - додао је Кустурић.

Са данашњим даном, припадници Хеликоптерског сервиса Републике Српске и љекари УКЦ-а извршили су успјешно 29. ваздушно-медицински транспорт у овој години.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана