Хеликоптерски сервис данас превезао два пацијента - у овој години рекордан број транспорта 72

Srna
Хеликоптерски сервис данас превезао два пацијента - у овој години рекордан број транспорта 72

БАЊАЛУКА - Припадници Хеликоптерског сервиса Републике Српске и љекари Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Српске данас су успјешно извршили два ваздушно-медицинска транспорта - из требињске болнице у бијељинску, те из Београда у УКЦ, речено је Срни у Хеликоптерском сервису.


Један пацијент је превезен у пријеподневним часовима, а други у послијеподневним. 

Први пацијент чији су иницијали У.П. /45/, са акутним коронарним синдромом, превезен је Хеликоптерским сервисом Српске из Опште болнице Требиње у бијељинску болницу на даље лијечење и дефинитивно збрињавање. 

Одмах након тога, хеликоптер је упућен ка Београду ради транспорта пацијенткиње чији су иницијали М.Ш. /60/ из Клиничког центра Србије у Универзитетски клинички центар Републике Српске, након успјешно завршеног лијечења. 

Пацијенткиња је у уторак, 20. децембра, имала акутно настало зачепљење крвних судова мозга. Након учињене тромбектомије и емболектомије, она се опорављена вратила у надлежну установу у Републици Српској, гдје ће наставити са лијечењем на одјељењу за неурологију УКЦ-а. 

Са данашњим даном укупан број ваздушно-медицинских транспорта у овој години износи 72, што је рекордан број. 

"То је уједно показатељ све већег значаја и повјерења, медицинских установа у Републици Српској, Федерацији БиХ, као и медицинских установа у региону, који је резултат дугогодишњег успјешног рада, те преданог и професионалног односа припадника Хеликоптерског сервиса и медицинско-техничког особља УКЦ-а", истакли су из Хеликоптерског сервиса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана