ХДЗ БиХ: Бошњачка страна одбија спровођење потписаног документа

Srna
Foto: Ilustracija

МОСТАР - ХДЗ БиХ позвао је потписнике Споразума о измјенама и допунама Изборног закона БиХ, који су прије двије године потписали ХДЗ БиХ, СДА и кључни међународни актери, да хитно приступе његовом спровођењу да би предстојећи избори имали све политичке и правне норме за примјену изборних резултата.

ХДЗ БиХ подсјећа да су данас навршене тачно двије године откако је потписан овај споразум, а да су начела садржана у том споразуму требала бити основа за коначно рјешење онемогућавања политичке мајоризације и примјене свих пресуда Уставног суда БиХ и Европског суда за људска права.

"Предсједник СДА Бакир Изетбеговић посљедње двије године обмањује јавност разним лошим изговорима, свјестан политичке кризе коју изазива игнорисањем обавеза које је преузео стављањем властитог парафа. Легитимно политичко представљање конститутивних народа темељ је Дејтонског мировног споразума и Вашингтонског споразума којим је настала Федерација БиХ /ФБиХ/", саопштено је из ХДЗ-а БиХ.

Из ХДЗ-а су истакли да покушаји политичког авантуризма утемељеног на мајоризацији и наставку дискриминације од бошњачких странака води доминантно простор ФБиХ у несагледиве посљедице и још дубљу политичку кризу. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана