Хаос на граничним прелазима и путевима у цијелом региону

Танјуг
Хаос на граничним прелазима и путевима у цијелом региону

БЕОГРАД,ЗАГРЕБ, БАЊАЛУКА  - На граничним прелазима и путевима у Србији, Хрватској, БиХ и другим земљама у региону данас су повећане гужве у саобраћају због викенда и смјене туриста.

Ауто-мото савез Републике Српске саопштио је да су на граничним прелазима Изачић, Каменско, Велика Кладуша, Доња Градина, Градишка, Козарска Дубица, Нови Град и Орашје дуга  чекања на излазу из БиХ.

Километарске колоне су на правцу Мостар-Јабланица, а чека се и до 40 минута, преноси РТРС.

Према информацијама Управе граничне полиције Србије ,у 13.15 часова, на граничним прелазима Хоргош и Батровци, на излазу из земље, задржавање за путничка возила је 300 минута.

На ГП Хоргош 2 и Бачки Виногради, на излазу из земље, задржавање за путничка моторна возила је 180 минута, а на граничном прелазу Бачки Брег 150 минута.

Путничка возила на ГП Келебија и Шид, на излазу из земље, чекају 120 минута, саопштило је данас Јавно предузеће "Путеви Србије".

На граничном прелазу Градина, задржавање за путничка моторна возила, на улазу у земљу је 60, а на излазу из земље 30 минута.

Задржавање за путничка возила на ГП Прешево, на улазу у земљу, је 60 минута, а за аутобусе 90 минута.

На граничним прелазима Сремска Рача и Љуба, на излазу из земље, задржавање за путничка моторна возила је 30 минута, а на Гостуну 45 минута.

Теретна возила се на Хоргошу, на излазу из земље, задржавају 60 минута.

Због високих температура и повећаног интензитета саобраћаја ЈП "Путеви Србије" апелује на све учеснике у саобраћају да буду посебно опрезни током вожње.

Хрватски аутоклуб (ХАК) саопштио је да се повећане гужве у саобраћају данас биљеже на појединим дионицама аутопутева, прилазима туристичким центрима дуж јадранске обале, цестама у Истри, на острву Крк, загребачкој и ријечкој обилазници, као и на појединим граничним прелазима, објавио је Индекс.

У саопштењу се наводи да је саобраћај повремено успорен, да се вози у колонама у покрету, уз краћа заустављања у зонама наплатних станица, тунела, као и деоницама гдје је због радова постављена привремена регулација саобраћаја због чега су, како се истиче, потребни додатан опрез и стрпљење.

И даље се вози успорено и у смјеру мора и у смјеру Загреба на аутопутевима А1 Загреб-Плоче-Караматићи, А2 Загреб-Мацељ, А3 Брегана-Липовац, А4 Горичан-Загреб, А6 Ријека-Загреб, као и на мосту до острва Крк на којем је колона возила дуга око четири километра.

На појединим наплатним станицама у Хрватској колоне су километарске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана