Хакерски напад створио гужве у здравственим установама

ГС
Foto: Д. Поздеровић

ТРЕБИЊЕ, ПРИЈЕДОР - Пад Интегрисаног здравственог информационог система (ИЗИС) створио је гужве у многим домовима здравља широм Републике Српске што отежава и успорава рад здравственим радницима.

Гужве су повећане и у Дому здравља Требиње јер је, како је рекао Радован Тодоровић, помоћник директора ове здравствене установе, рад успорен.

"Све се ради ручно. И рецепти, у упутнице, и дознаке за боловања... Гужве јесу мало веће, али најбитније је да ће свако бити примљен за услугу која му је неопходна, за рецепте, налазе и све остало", рекао је Тодоровић за Независне.

Немогућност приступа електронском здравственом картону пацијената у великој мјери отежава и успорава рад амбуланти и служби Дома здравља Пријдор, саопштено је из ове здравствене установе.

"Дом здравља Приједор ће свим пацијентима осигурати неопходне здравствене услуге, а свој рад ће прилагодити новонасталој ситуацији и поступати у складу са инструкцијама Фонда здравственог осигурања Републике Српске", истакли су они.

Из приједорског Дома здравља замолили су пацијенте за разумијевање и стрпљење због могућих дужих задржавања и чекања здравствену услуга.

"Истовремено, молимо пацијенте да прије доласка у Дом здравља Приједор претходно телефонским путем контактирају тимове породичне медицине, гдје ће добити све неопходне информације и на тај начин заказати љекарске прегледе и консултације, као и остварити право на неопходне рецепте за лијекове, упутнице и друге услуге", објавили су они.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана