Гужве у ЦИПС-у: У редовима чекају по неколико сати

GS
Foto: Arhiva

БАЊАЛУКА - Гужве у Одсјеку за издавање личних докумената у Бањалуци свакодневна су стандардна слика, али у посљедње вријеме гужве су веће и чекања у реду трају и по три сата и више.

"Захтјев за пасош за дијете сам предао 1. априла, а документ сам преузео тек из трећег покушаја. У два покушаја се буквално није могло ући у просторију колика је гужва била. Осим тога, на истим шалтерима се предају захтјеви за документе и преузимају. Толике паре смо дали за разне електронске услуге у јавној управи, па зар се више и ова услуга за сваког грађанина не може дићи на достојанствен ниво. У Србији електронским путем закажеш термин за такве ствари и нема оваквог понижавања", каже за Фену један грађанин Бањалуке који је документ преузео 14. маја.

Надлежни као један од разлога зашто су толика чекања у канцеларији Одсјека за издавање личних докумената наводе то да је ове године број поднесених захтјева грађана на шалтерима за издавање личних документа већи за 100 одсто у односу на прва четири мјесеца прошле године.

Дневно се, како кажу, више стотина грађана обраћа са захтјевом.

"Али, сви поднесени захтјеви се рјешавају у што краћем и законом предвиђеном року. Свакодневно више стотина грађана се обраћа захтјевом, а разлог повећаног броја поднесених захтјева је истек/замјена личних докумената (личне карте, возачке дозволе и пасоши)", каже за Фену портпарол Полицијске управа Бањалука Милана Стојановић.

У Полицијској управи моле грађане за стрпљење и разумијевање, "јер су у циљу што ефикаснијег пружања услуга, а ради остваривања њихових права, ангажовани максимални ресурси, као и додатни службеници за рад на шалтерима".

Подсјећају да је рад Одсјека за издавање личних докумената, Одјељење за правне и кадровске послове Полицијске управе Бањалука организован у двије смјене, сваким радним даном од 7 до 20 часова.

"Сви шалтери у Одсјеку су сходно одређеној намјени у функцији и раде пуним капацитетом", тврде у Полицијској управи, преносе Независне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 24 бебе
Рођене 24 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана