Гужва на граничним прелазима према Хрватској

Срна
Гужва на граничним прелазима према Хрватској

БАЊАЛУКА - У Републици Српској и ФБиХ саобраћај се одвија несметано, учестали су одрони на путевима кроз усјеке, а на граничним прелазима према Хрватској појачана је фреквенција возила на изласку из БиХ, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Ријеч је о граничним прелазима Градишка, Доња Градина, Нови Град, Костајница, Козарска Дубица, Брод, Велика Кладуша, Изачић, Свилај и Орашје, док на осталим прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

Повремене обуставе саобраћаја биће на снази данас од 17 до два часа на регионалном путу Прњавор-Добој, у Улици Боже Татаревића због одржавања манифестације "Традиционалног прњаворског вашара", као и сутра од 15 до два часа и у уторак, 20. августа, од 17 до два часа.

Због обиљежавања славе општине Рогатица данас и сутра од 17 до 22 часа доћи ће до обуставе саобраћаја за сва возила, осим хитних служби, на дијелу магистралног пута Подроманија-Саставци, на дијелу Улице српске слоге од Дома за стара лица "Сунце" до Развојне банке, а за то вријеме саобраћај ће бити преусмјерен околним улицама у граду.

Измијењен је режим саобраћаја на путевима Вршани-Бијељина и Доња Буковица - Вршани, Бродар-Вишеград у тунелима "Цера три" и "Строгоник", Међеђа-Бродар у тунелу "Котва два", Добро Поље - Миљевина у тунелу "Сијерачке стијене", у тунелу Трговишта на дионици Бродар - граница Републике Српске и Србије.

Због радова на коловозу режим саобраћаја измијењен је и на магистралним дионицама Хан Пијесак два - Соколац, Брод на Дрини (Фоча)- Хум (Шћепан Поље), као и на правцу Руданка-Добој ради укључивања и искључивања са терена механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута на коридору "Пет це" од моста Руданка, укључујући мост до тунела "Путниково брдо два".

Режим саобраћаја измијењен и на магистралном путу Градишка - Нова Топола - Клашнице због радова, као и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један - Нова Топола, те на споју магистралних путева Градишка - Нова Топола и Чатрња-Градишка због изградње кружне раскрснице.

Измјена режима одвијања саобраћаја на снази је и на регионалном путу Теслић три - ентитетска граница (Подјезера) због реконструкције водоводног цјевовода.

Једном коловозном траком саобраћај се због радова одвија на магистралном путу Гацко-Тјентиште, у мјесту Саставци, на дионици магистралног пута Добро Поље - Миљевина, на магистралном путу Саставци-Устипрача због оштећења моста, те на регионалном путу Укрина - Горња Вијака због активираних клизишта.

Саобраћај је успорен на магистралном путу Градишка - Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, те на регионалном путу Разбој-Руданка, на локацији превој Љескове воде, због радова.

Повремене обуставе саобраћаја због минерских радова на снази су на магистралном путу Сарајево-Фоча, дионица Трново-Миљевина, у кањону ријеке Бистрице, од седам до 16 часова, те на дионици регионалног пута Добој-Модрича у мјесту Костајница, град Добој.

У ФБиХ због минерских радова од осам до 16 часова на снази су повремене петнаестоминутне обуставе саобраћаја на улазу у Босанску Крупу из правца Бихаћа.

Санациони радови актуелни су на магистралним путевима: Кладањ-Власеница, Олово-Семизовац, Прозор - Горњи Вакуф/Ускопље и Фоча-Устиколина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана