Груби радови на новој болници у Требињу приведени крају

Г.С.
Груби радови на новој болници у Требињу приведени крају

ТРЕБИЊЕ - Груби грађевински радови су приведени крају, а започета је фаза затварања отвора на објекту нове болнице у Требињу, као и унутрашњи занатски радови и постављање преграда, потврдио је Недељко Ламбета, директор Болнице Требиње.

„Ових дана почињу и радови на увођењу струје и воде, те радови на функционалном дијелу који ће, ако временски услови дозволе, бити урађени у наредних десетак до петнаест дана, а у питању је постављање плоча за коморе и чилере“, рекао је Ламбета.

Он каже да се припремају и радови на стационарном дијелу за такозвану атику на кровном вијенцу, чиме би до краја фебруара или почетком марта, ако временски услови дозволе, сви груби радови споља били у потпуности окончани, преносе Независне новине.

„Ако будемо имали досадашње временске услове, у марту ће се почети изводити фасадни радови и то прво на поликлиници, а онда и на осталим објектима“, прецизирао је Ламбета.

Добар дио фекалне и оборинске канализације око објекта је већ урађен, а у плану је да се у наредних мјесец до мјесец и по дана, односно до краја марта, заврши и тај дио послова на западној страни, јер је источна већ завршена.

Ламбета је још једном напоменуо да се у међувремену ради на припремама нове систематизације у Болници Требиње, па се за нову болницу већ планирају и нова радна мјеста, тако да се љекари шаљу на специјализацију и у наредној години се очекује петнаестак специјализаната, с тим да их је 36 на специјализацији, док је неки љекари опште праксе још очекују.

Цјелокупан болнички комплекс простираће се на више од 41.000 квадратних метара, а поред савременог објекта болнице, подразумијева се и објекат техничког блока, надстрешнице за санитетска возила, као и комплетно уређене припадајуће колске и пјешачке комуникације, заједно са паркинзима и зеленим површинама.

Радови на новој болници у Требињу, које изводи билећка „Херц градња“, коштаће, према плановима, 128 милиона марака, а средства за изградњу биће

обезбијеђена из буџета Владе Републике Српске.

Нова болница ће имати површину од 17.500 квадратних метара, 223 кревета, ангио салу, дијагностички и поликлинички блок, стационаре, те 490 паркинг-мјеста, а између осталог, имаће шест операционих сала, нови магнет, те више од 20 услуга које се сада не раде и седам нових услуга које не ради ниједна болница у БиХ, тако да се очекује да овдје, поред лијечења грађана Херцеговине и Републике Српске, долазе и грађани из региона, првенствено из Црне Горе и Хрватске.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана