Гром ударио у прозор под којим је спавала беба, чудом избјегнута трагедија

ГС
Гром ударио у прозор под којим је спавала беба, чудом избјегнута трагедија

ТРАВНИК- Током претходних дана је снажно невријеме захватило дијелове БиХ, између осталог и Травник, гдје је срећом избјегнута велика трагедија. Уништени су кровови неколико кућа, а гром је ударио у прозор испод којег је спавала седмомјесечна беба.

Удружење Биљанска долина извијестило је о олујном невремену на подручју Травника, а објавили су и видеоснимке уништених објеката усљед невремена.

Такође, објавили су и кратку видео репортажу из куће, која је захваћена олујом, и у којој је пуком срећом беба преживјела удар грома. Наиме, гром је ударио у прозор и развалио га, а крхотине су пале на бебу.

-У Биљанској долини, селу Вишњево, засеоку Поток, тачније у Мемића махали избјегнута је трагедија. Кућу Вахида Мемић у којој је у креветићу поред прозора спавао мали Ирхад (седам мјесеци) ударио је гром, тачно у прозор. Мали Ирхан на сву срећу није повријеђен иако је дословно засут стаклом, иверјем и малтером -наведено је из Бијељинске долине.

Снажно олујно невријеме праћено ударима грома захватило је ово подручје, те је том приликом уништило или јако оштетило кровове на 10 кућа.

Начелник Општине Травник Кенан Даутовић је у погођено подручје упутио тимове цивилне заштите, док МЗ Вишњево на челу са предсједником Кадир Османовић са мјештанима проводи мјере уклањања рушевина и заштите објеката од даљег оштећења и уништења, пише Кликс.

У овом селу су имали проблема и са нестанком електричне енергије након олује, а „Електродистрибуција“ Травник је рекла како интензивно ради на рјешавању кварова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана