Градска трка у Зворнику: Промоција младости, спорта и здравља

Срна
Foto: Срна

ЗВОРНИК- У зворничког главној улици "Свети Сава" данас је, поводом 21. маја – Дана града, одржана градска трка на којој је учествовало више од хиљаду младих, од предшколске дјеце до средњошколаца.

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић отворио је ову трку и нагласио да дјеца трче у славу рођендана свог града, што је и прилика да млади суграђани заволе спорт, да се баве спортом и да то буде њихово опредјељење.

Стевановић је рекао да Зворник има одличне локације за ову врсту спорта, што суграђани треба да искористе.

Он је захвалио младима који учествују на прослави рођендана града и изразио очекивања да ће ова улична трка, која се одржава већ шест година, прерасти у атлетску манифестацију ширег значаја.

Секретар Атлетског клуба "Зворник" Славица Мандић рекла је да је ова градска трка једна од најмасовнијих манифестација у овом граду која пружа могућност свима, без обзира на узраст, и спортистима да покажу своје квалитете.

"Оваква манифестација је прави фестивал спорта и младих. Драго нам је да поново у главној градској улици видимо младост која кроз спорт промовише здрав живот, себе и наш град", рекла је Мандићева.

Она је додала да је Атлетски клуб "Зворник" организатор трке, која није одржана претходне двије године због пандемије вируса корона и истакла да је циљ Градске трке промоција младости, спорта и здравља.

Ученицима свих зворничких школа који су жељели да трче, предшколцима из вртића "Наша радост" и "Невен", ове године су се придружили и ученици школе из Осмака, као и атлетичари из Власенице, Прњавора и Бијељине.

Према програму обиљежавања Дана града, сутра ће у Дому омладине бити одржана Свечана академија, а претходно ће бити положени вијенци на споменик за 1.080 погинулих бораца у Одбрамбено-отаџбинском рату.

Истог дана, Средњошколски центар "Петар Кочић" представиће Монографију поводом 100 година средњег образовања у Зворнику.

У суботу, 21. маја, у Дому омладине биће приказано неколико филмова, те концерт на хармоници, док ће обиљежавање Дана града 2022. године бити завршено у недјељу, 22. маја, традиционалним концертом "Згитар фест".

Назив Зворник први пут се помиње у списима Дубровачког архива 21. маја 1410. године, па је тај датум Зворник узео за обиљежавање Дана града. 
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана