Протест у Бијељини: Градоначелник споменик борцима претвара у коњушницу

Срна
Протест у Бијељини: Градоначелник споменик борцима претвара у коњушницу

БИЈЕЉИНА- Ветерани "Гарде Пантери" су са данашњег протеста испред Градске управе поручили градоначелнику Бијељине Љубиши Петровићу да се не поиграва са борачком популацијом и да му неће проћу одлука да спомен-подручје гардиста претвори у коњушницу.

"Петровић намјерава да објекат додијели ергели коња `Хускић` у замјену за гласове Рома против свог опозива", рекао је новинарима предсједник Удружења ветерана Гарде Петар Цвијетиновић.

Он је навео да је градоначелник одбио да продужи уговор о газдовању објектом ратне команде "Пантера" на бијељинском хиподрому гдје је ово удружење намјеравало да уреди спомен-подручје херојима одбране града и Републике Српске.

"Шокирани смо одлуком, прикупили смо архивску грађу и грађевински материјал вриједан 60.000 КМ, а од градоначелника добили одбијеницу и тужбу за 6.000 КМ због неплаћеног ПДВ-а, што је пријетња за блокаду рачуна Удружења и онемогућавање помоћи борачкој популацији", навео је Цвијетиновић.

Он каже да градоначелник не одговара ни на њихове дописе и позиве на договор, због чега су му данас дали рок до наредног петка, а ако се поново оглуши извешће борце на масовни протест.

"Најмонструозније нас на друштвеним мрежама нападају ботови градоначелника који криминализује нас одликоване борце једне од најславнијих јединица Војске Републике Српске, али неће нас поколебат", закључио је Цвијетиновић.

Секретар Удружења Гарде "Пантери" Радиша Лукић рекао је новинарима да Градска управа у Бијељини оспорава права демобилисаних гардиста и не води рачуна о потребама борачке популације.

"Имамо информацију да је само посљедњих дана и Градској управи запослено 12 људи, али никада ту нема запослења за демобилисане борце", навео је Лукић.

Он је закључио да је срамно понашање градоначелника који исказује крајње непоштовање према борцима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана