Градоначелник Мостара Марио Кордић посјетио Саборну цркву у Мостару

Срна
Градоначелник Мостара Марио Кордић посјетио Саборну цркву у Мостару

МОСТАР- Градоначелник Мостара Марио Кордић посјетио је данас Саборну цркву у Мостару, а Његово преосвештенство епископ захумско-херцеговачки и приморски Димитрије сматра да то улива наду у српску и православну заједницу и да ће се овај град истински обновити.

У посјети Саборном храму, чија обнова још није завршена, са Кордићем је био и замјеник предсједника Градског вијећа Мостара Велибор Миливојевић, а дочекали су их владика Димитрије и старјешина цркве Душко Којић.

Владика је захвалио градоначелнику за ову посјету и што се упознао са ситуацијом око обнове Саборног храма, те потребама које Српска православна црква у Мостару има.

"Саборни храм ће се обновити када наша заједница овдје заживи пуним плућима", рекао је Владика и додао да је сарадња са градоначелником Мостара почела малим корацима, али да он вјерује у мале кораке.

Владика је навео да је Кордић показао да је градоначелник свих грађана у Мостару и изразио наду да ће сарадња бити настављена.

Кордић је рекао да ће се потрудити да се створе добри услови да би сви они који су у посљедњих 30 година отишли из града могли да се врате, а да је са владиком разговарао о пројектима који су важни за српску заједницу у Мостару, посебно када је у питању религијски дио.

Он је додао да су обишли Саборни храм, разговарали о пројектима и начинима финансирања, а с обзиром на то да је српска заједница најмања у Мостару, Кордић је рекао да има посебну осјетљивост према тој заједници.

"Заједно са потпредсједником Градског вијећа Велибором Миливојевићем размишљам о начинима и потезима које би могли направити на добробит српске заједнице и града Мостара. Мостар без српске заједнице није Мостар и незамислив је као такав", рекао је Кордић.

Он је додао да је на састанку договорено да ће се малим корацима рјешавати свакодневни проблеми, а да ће за стратешке и велике пројекте заједно тражити начин реализације.

Кордић и Миливојевић обишли су и комплекс око Саборне цркве.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана