Градоначелник Добоја са жупаном Цеља о унапређењу сарадње

Срна
Foto: Срна

ЦЕЉЕ- Градоначелник Добоја Борис Јеринић разговарао је о унапређењу сарадње са жупаном Цеља Бојаном Шротом у том побратимском граду у којем данас завршава узвратну посјету.

Јеринић је рекао Срни да пријатељство ове двије локалне заједнице траје још од 1965. године. Састанку су присуствовали амбасадор БиХ у Словенији Милорад Живковић и посланик из Добоја у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Обрен Петровић.

Током дводневне посјете Цељу делегација из Добоја посјетила је Технопарк Цеље, као и излетиште Цељску Кочу гдје је планирано да у фебруару буде организована школа скијања за дјецу из Добоја. Директор обданишта "Мајке Југовић" Анђела Кузмић уручила је градском вртићу у Цељу поклоне и честитке које су израдили добојски малишани.

Делегација Цеља предвођена Шротом боравила је у посјети Добоју у новембру и тада је најављено да ће рукометни клуб из Цеља наредне године учествовати на Међународном рукометном ТВ турниру шампиона који се традиционално одржава у Добоју. У Добоју је 8. децембра засађено 50.000 тулипана, поклон братске општине Цеље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана