Грађевинска дозвола за прву дионицу ауто-пута Бањалука-Приједор до краја седмице

Срна
Грађевинска дозвола за прву дионицу ауто-пута Бањалука-Приједор до краја седмице

БАЊАЛУКА - Грађевинска дозвола за прву дионицу изградње ауто-пута Бањалука-Приједор биће издата до краја седмице, истакнуто је данас у Бањалуци на састанку министра за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренке Голић и генералног директора кинеске компаније "Шандонг" Лиуа Рученга.

Компанија "Шандонг" је у процесу прибављања грађевинске дозволе од Министарства добио локацијске услове и еколошку дозволу за комплетну трасу ауто-пута, а грађевинска дозвола ће се издавати по фазама, у складу са динамиком рјешавања имовинско-правних односа.

Голићева очекује, на основу досадашњих изузетно позитивних искустава у сарадњи са кинеским компанијама, да ће и сарадња на овом пројекту бити добра и да ће бити на добробит развоја укупних односа Републике Српске и Кине, саопштено је из ресорног министарства.

Пројект-менаџер у овој компанији Предраг Бубало, некадашњи министар привреде Србије, очекује да ће радови на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор почети првих дана августа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана