Грађани БиХ и Србије заједно помажу дјеци

ГС
Грађани БиХ и Србије заједно помажу дјеци

БИЈЕЉИНА - Фондација „Хуманост без граница“ већ неколико година помаже у лијечењу дјеце из Србије, а сада је отворила своје представништво и у Бијељини за све грађане БиХ. Више од стотину деце којима је омогућено лијечење у Србији је одличан резиме ове организације која сада са радом почиње и у БиХ.

Оснивач и предсједник Управног одбора Фондације „Хуманост без граница“ Владимир Вучетић је осмислио концепт који подразумијева више хуманитарних бројева на јединственој СМС платформи, који се већ скоро десет година успјешно примјењује у Србији.

- Убудуће ће сви грађани Србије и БиХ, којима је помоћ потребна, моћи преко наше Фондације да добију своје посебне хуманитарне бројеве и банкарске рачуне. Већ сада је у БиХ активно 32 хуманитарних бројева наших корисника. Сви они имају и своје српске хуманитарне СМС бројеве – каже Вучетић.

Појашњава да помоћ долази кроз јединствени систем, у коме свако дијете или одрасла особа добија свој број за прикупљање средстава путем СМС порука и своје посебне банкарске рачуне.

-Овај пројекат је омогућио да велики број наших хуманих грађана директно утиче на животе оних којима је помоћ потребна. Слањем СМС порука на бројеве или уплатама на рачуне наших корисника свако од нас може да помогне неком ко нема финансијске могућности да плати своје лечење и каснији опоравак. У исто време донатори могу на нашем сајту Фондација.рс да прате како се њихове донације користе и да виде конкретне резултате свог доприноса. Захваљујући овом систему, успели смо да сакупимо више од милион евра и, најважније, пружили смо помоћ за 110 деце. Наравно у БиХ ће уместо СМС порука грађани моћи да помогну позивом на одређени број – нагласио је Вучетић.

Истакао је да су вођени принципом који се налази у називу Фондације - да хуманост не познаје границе, одлучили да прошире свој утицај изван Србије и помогнемо и дјеци и одраслима у БиХ.

-Са великим ентузијазмом смо отворили ново седиште наше Фондације у Бијељини, граду који је познат по својој гостољубивости и заједничком духу. Одатле ћемо радити руку под руку са грађанима широм БиХ, пружајући помоћ онима којима је најпотребнија. Као и у Србији, свако дете у БиХ, које се нађе под нашом заштитом добиће своје хуманитарне бројеве у обе државе путем којих ће људи моћи да уплате средства директно за њихово лечење. Овај систем не само да пружа транспарентност, пошто се на нашем сајту виде све уплате и исплате, већ и пружа прилику сваком појединцу да се лично укључи и да свој допринос - нагласио је.

Додаје да планирају да организују и серију догађаја који ће имати за циљ да едукују јавност о важности солидарности и заједничког дјеловања.

-Верујемо да је едукација кључна за развој снажног и здравог друштва. Кроз овај проширени ангажман надамо се да ћемо подстакнути талас солидарности и хуманости, који ће преплавити цео регион. Наш циљ је да створимо мрежу подршке која ће спајати људе преко граница, градећи мостове љубави и разумевања међу нама. У име свих нас у Фондацији – хуманост без граница желим да се захвалим свим досадашњим донаторима и волонтерима који су учинили наш рад могућим. Позивам све да се придруже нашем покрету, ширећи реч и придружујући се нашим напорима да створимо свет без граница, посебно за све наше најмлађе суграђане.

Уколико неко није у финансијској могућности да уплати новац или позове хуманитарни број, од велике је помоћи и дељење вести и апела на друштвеним мрежама – поручио је Вучетић.

Рад фондације можете да подржите на сљедеће начине:

Позив БиХ: 17101

СМС Србија: 1 на 2407

КМ: 1610000299720020

Сврха дознаке: 001

Динарски рачун: 160-467311-84

Девизни рачун: 00-540-000208.2

IBAN: RS35160005400002080262

SWIFT-BIC/DBDBRSBG

Скенирај и донирај: NBS IPS QR kod

Онлaјн донације:  E-doniraj  PayPal

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана