Градишки полицајци даровали крв

М. В.
Градишки полицајци даровали крв

ГРАДИШКА - У Градишци је двадесет шест припадника Полицијске управе из овог града пријавило да добровољно да крв у оквиру дводневне акције коју Министарство унутрашњих послова спроводи у сарадњи са заводом за трансфузијску медицину.

У Служби за трансфузију крвим у Градишци крв је данас 44. пут дао полицајац Оливер Борковић, док је његов млађи колега Васо Нежић крв дао 14. пута.

Они су истакли да овим слиједе добар примјер својих очева, који су такође вишеструки добровољни даваоци, те да се увијек радо одазову да заједно са колегама учествују у оваквим хуманим акцијама.

Начелник Одјељења полиције Полицијске управе Градишка Дејан Трифковић рекао је да и на овакав начин полицајци показују своју хуманост и хуманост полицијске професије.

Трифковић је додао да се нада да ће дозе крви коју дају полицајци бити довољне да се попуне залихе у Болници Градишка, те позвао грађане да слиједе примјер полицајаца и других даваоца и дарују драгоцјену течност онима којима је то потребно.

Начелник Службе трансфузије у Градишци Татјана Милешевић Бабић истакла је да су залихе крви за сада задовољавајуће, али да је познато да у љетним мјесецима има мање даваоца због годишњих одмора и љетних врућина.

Она је додала да Полицијска управа Градишка организује више акција годишње, те да доста полицајаца редовно даје крви мимо организованих акција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана