Градишка: Уручене захвалнице, Југовић више од 100 пута дао крв

Срна
Foto: Срна

ГРАДИШКА - Градска организација Црвеног крста уручила је данас захвалнице за више од 20 волонтера који су ове године учествовали у њиховим хуманитарним активностима, а педесетчетворогодишњи Предраг Југовић је добио плакету и пехар за више од 100 давања крви.

Југовић је крв први пут дао током служења војног рока у Нишу 1986. године и до сада је сабрао 104 давања. Секретар Градске организације Црвеног крста Борко Девић рекао је да су захвалнице уручене поводом 5. децембра – на Међународни дан волонтера.

"Волонтери су Црвеном крсту увијек испомоћ приликом обављања редовних хуманитарних активности, а ове године били су ангажовани у процесу вакцинације против вируса корона те током кампања поводом обиљежавања значајних датума", истакао је Девић.

Скупу у просторијама Црвеног крста присуствовало је и девет вишеструких добровољних давалаца крви, којима су уручене плакете и пехари за више од 50, 75 и 100 давања. Црвени крст Републике Српске додијелио је ове године плакете за 13 вишеструких давалаца из Градишке, којима због епидемиолошке ситуације оне нису могле бити уручене раније поводом 14. јуна – Међународног дана добровољних давалаца крви.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана