Градишка: У току радови пет улица и пјешачких стаза

Милан Вујић
Градишка: У току радови пет улица и пјешачких стаза

ГРАДИШКА - У градској мјесној заједници Текија у Градишцу су у току у радови на реконструкцији и асфалтирању пет улица и пјешачких стаза, те изградњи и реконструкцији канализације.Радове финансирају Град Градишка и Министарство за расељена лица и избјеглице Федерације БиХ у оквиру пројекта „Изградња и санација инфраструктурних и других пројеката од значаја за ширу друштвену заједницу у мјестима повратка на простору Босне и Херцеговине“.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић данас је обишао радова, те истакао да је вриједност инвестиције око милион и по КМ, од којих је милион издвојен из градског буџета док 500.000 КМ је донирало федерално министарство, с обзиром да у овом градском насељу живи доста повратника бошњачке националности.

Градоначелник Аџић је истакао да је ријеч о ужем центру града гдје је постојао проблем дотрајале инфраструктуре, те да ће мјештани сада имати много боље услове.

-У претходних осам године показали смо да Градишку можемо градити као модеран град, да смо спремни да рјешавамо све проблеме грађана и желимо да наставимо са изградњом инфраструктуре и развојем свих мјесних заједница – истакао је Аџић који је нагласио да Градска управа има добру сарадњу са грађанима и представницима мјесних заједница, што потврђују бројни реализовани пројекти протеклих година.

Мјештанин Текије Касим Грагић и предсједник Савјета МЗ Ђуро Субашић захвалили су градским властима и федералном министарству, наводећи да су дуго чекали на овај пројекат и да ће његовом реализацијом Текија сада бити уређено градско насеље.

-Задовољни смо, јер деценијама чекамо изградњу канализационе мреже. У нашој улици живи неколико стотина становника, а њихов број се стално повећава – истакао је Касим Гргић.

У оквиру поменутог пројекта асфалтирана је Улице Османа Хаџијусуфовића  у насељу Обрадовац, те приступне саобраћајнице према гробљу и паркинг код џамије у Чатрњи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана