Градишка: Отворен нови вртић уз подршку влада Србије и Српске

Срна
Градишка: Отворен нови вртић уз подршку влада Србије и Српске

ГРАДИШКА - Нови вртић “Бамби” отворен је данас у Градишци у оквиру обиљежавања Дана града - 24. априла, а изграђен је из помоћ влада Србије и Републике Српске, као и Градске управе.

Нови вртић у Брестовчини је четврти објекат Јавне предшколске установе “Лепа Радић” Градишка, а обезбиједиће услове за смјештај око 180 малишана у шест васпитних група.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић рекао је да је ријеч о објекту који ће бити на понос Градишке и служити најмлађима.

“Захвалан сам Влади Србије и предсједнику те земље Александру Вучићу, те предсједнику Српске и српском члану Предсјендиштва БиХ Милораду Додику што смо завршили вртић”, рекао је Аџић.

Скупштина града раније је донијела одлуку да Повеља почасног грађанина Градишке буде додијељена предсједнику Србије Александру Вучићу у знак захвалности што је, заједно са Владом Србије, помогао изградњу Дома културе “Србија” у Новој Тополи, који је отворен крајем 2020. године, те новог објекта ђечијег вртића у приградској мјесној заједници Брестовчина.

Изградњу вртића “Бамби” заједнички су финансирали Влада Србије и Градска управа Градишка.

Како је најављено из Градске управе, отварању вртића и каснијој свечаној академији требало би да присуствују званичници Републике Српске и Србије, представници републичких и градских институција, те бројне званице из јавног, друштвеног и политичког живота.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана