Градишка Еко топлана спремно ушла у грејну сезону

Милан Вујић
Foto: Г.С.

ГРАДИШКА – У Градишци је испорука топлотне енергије у пуном капацитету за кориснике гријања градишке Еко топлане.

Према ријечима руководиоца Еко топлане Градишка, Славка Шпањића, у грејној сезони која је почела 15. октобра грађане Градишке очекује стабилно и сигурно гријање у својим домовима.

Шпањић је подсјетио да Еко топлана испоручује гријање за укупно 1 230 корисника, 1011 физичких лица и 219 правних субјеката.

- Припреме су текле у складу са редовном процедуром. Током љета имали смо ремонт свих капацитета тако да смо спремно дочекали званични почетак сезоне - рекао је Шпањић.

Он је нагласио да су набављене довољне количине дрвне масе за гријање током октобра и новембра које ће допуњавати у наредном периоду.

- Од 2014. године дорађени су котлови на биомасу. Такав начин гријања је економски оправдан, али и еколошки прихватљивији - истакао је Шпањић.

Он је подсјетио да систем даљинског гријања подразумијева производни дио, дистрибутивни дио до објеката и секундарни од подстаница до крајњих корисника и да све компоненте морају да функционишу како би корисник имао исправно гријање.

Цијена гријања Еко топлане у Градишци није мијењана у односу на прошлу сезону и износи 1.82 КМ по метру квадратном, односно 179 КМ по утрошеном мегават часу за правна лица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана