Град Приједор објавио конкурс за додјелу стипендија перспективним спортистима

Срна
Foto: Скриншот

ПРИЈЕДОР - Град Приједор објавио је данас јавни конкурс за дођелу стипендија перспективним спортистима за ову годину за шта је у буџету града намијењено 60.000 КМ или за 25 одсто више него лани, а за 50 одсто више него 2022. године.

Биће додијељено 50 стипендија, што је за десет више него лани, а за 20 више него 2022. године када је ова стипендија први пут уведена.

У првој години корисницима одабраним путем јавног конкурса исплаћено је по 1.000 КМ једнократно, а од прошле године исплаћује се 1.200 КМ годишње односно по 100 КМ мјесечно током 12 мјесеци.

Право на спортску стипендију имају перспективни спортисти до навршених 18 година, укључујући и оне који у овој години навршавају 18, а узрасна граница не примјењује се на лица са инвалидитетом нити на потенцијалне олимпијске кандидате.

Прошле године уведено је и ново правило да спортиста који понесе титулу најбољег спортисте града аутоматски оствари право на стипендију.

Конкурс је објављен у локалним седмичним новинама “Козарски вјесник” и на интернет страници Градске управе, а отворен је 15 дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана