Грабовац: Постоје сазнања о прикривеној српској масовној гробници у Броду

Срна
Грабовац: Постоје сазнања о прикривеној српској масовној гробници у Броду

БАЊАЛУКА - Постоје поуздана сазнања да се у приобалном појасу уз ријеку Саву у Броду налази прикривена масовна гробница са тијелима Срба, због чега ће бити вршена претрага терена, рекао је Срни предсједник општинске Организације за тражење погинулих бораца и несталих цивила Марко Грабовац.

"Чланови наше организације ових дана претражиће терен и локацију за коју нам је јављено да крије српску масовну прикривену гробницу", истакао је Грабовац и додао да је ријеч о подручју на којем је завршено деминирање.

Он каже да ће након што чланови ове организације на терену провјере ова сазнања затражити од Тужилаштва БиХ да изда наредбу за пробно копање и ексхумацију гробнице.

Грабовац је напоменуо да, осим Посавине, простор Озрена и Возуће крије измјештене српске појединачне и масовне гробнице у којима се налазе посмртни остаци српских војника и цивила.

Он је рекао да правосуђе на нивоу БиХ не жели да процесуира и приведе лицу правде наредбодавце и извршиоце злочина које су муџахедини и припадници такозване Армије БиХ починили над Србима на овом простору.

Грабовац је рекао да би се убрзањем процеса тражења несталих лица српске националности и процесуирањем ратних злочина над Србима требао да позабави нови сазив Савјета министара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана