Готовац: Помоћ од 750 марака вишечланим породицама и више него добра

Маријана Миљић Бјеловук
Готовац: Помоћ од 750 марака вишечланим породицама и више него добра

БАЊАЛУКА  - Најава српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика да ће за 1.300 породица које имају четворо и више дјеце, а незапосленог родитеља, бити уплаћивано по 750 КМ мјесечно, са доприносима, је пронаталитетна мјера која је и више него добра, посебна у овом периоду инфлације, рекао је "Гласу Српске" предсједник Удружења родитеља са четворо и више дјеце "Четири плус" РС Миладин Готовац.

Подвукао је да су из Удружења захвални на доношењу те мјере.

- Крајње је вријеме да породице гдје ради један родитељ добију неку помоћ.  Можете мислити колико ће то њима значити. Посебно у овом периоду инфлације  -  рекао је Готовац и додао да је могуће да овом мјером буде обухваћено и више од 1.300 породица.  

Сматра да је та мјера пронаталитетна и да подржава породицу.

Готовац је нагласио и да је Министарству породице, омладине и спорта РС доставио податке о броју вишечланих породица у Српској, као и податке о броју малољетне дјеце.

- Доставили смо и друге податке који су тражени о броју запослених мајки – рекао је Готовац и додао да најављена помоћ није у контексту закона о мајци, те додао да ће се обратити лично и Додику како би прича о том закону имала срећан крај.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана