Горан Рогић поново изабран за предсједника Предсједништва БОРС-а

Срна
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА- За предсједника Предсједништва Борачке организације Републике Српске /БОРС/ данас је изабран Горан Рогић, предсједник Борачке организације града Бањалука.

За његовог замјеника изабран је Жељко Лалић, који је и предсједник ове организације Сарајевско-романијске регије.

Рогић је истакао да је, прије свега, потребно вратити јединство које је у Борачкој организацији Српске нарушено у протеклом периоду.

"Само заједно можемо остварити права која нам припадају, јер смо се и заједно борили за Републику Српску", рекао је Рогић новинарима након сједнице Предсједништва БОРС-а.

Он је изразио задовољство што је Влада Српске повећала личне и породичне инвалиднине за 10 одсто, те истакао да ће у наредном периоду у фокусу бити побољшање статуса демобилисаних бораца.

"Они ће нам бити у фокусу, без обзира да ли су запослени или незапослени. И не као социјалне категорије, него као борци који своја права на мјесечну накнаду остварују јер су дали свој допринос у рату и ратним дејствима и да то буде једини критеријум", рекао је Рогић.

Лалић је изразио задовољство што је на данашњој сједници Предсједништва БОРС-а показано јединство чланова ове организације, која је након одређеног периода застоја почела да ради.

"Наши чланови су свједоци да је БОРС једно вријеме био доведен у фазу распадања и међусобних сукоба, али данас смо успјели донијети кадровске одлуке и још један сет закључака како да радимо у наредном периоду", рекао је Лалић.

Предсједник БОРС-а Радан Остојић рекао је да је ова организације симбол Српске, јер су је створили људи који су 1992. године узели оружје у руке и стварали Републику.

"БОРС је трајна вриједност и сви слојеви друштва и институције Српске треба о њој да воде рачуна. Не смијемо дозволити да упадне у амбис пред којим је ова организација била и морамо успоставити јединство које је неопходно да би уопште могли радити на поправљању стања у којем се налазе борачке категорије", рекао је Остојић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана