Горан Кушљић, кандидат СНСД-а за начелника општине Котор Варош: Срушићемо блокаде и наставити са развојем

Маријана Миљић
Горан Кушљић, кандидат СНСД-а за начелника општине Котор Варош: Срушићемо блокаде и наставити са развојем

Нисам од оних који обећавају куле, градове и нереалне инвестиције. Грађани су свједоци да смо у претходних осам година урадили много да бисмо побољшали квалитет живота, а истим путем ћемо наставити и даље, каже кандидат СНСД-а за начелника општине Котор Варош Горан Кушљић.

* ГЛАС: Шта очекујете од предстојећих избора и шта ће они донијети становницима Ваше општине?

КУШЉИЋ: Очекујем да ће грађани препознати нашу снагу и енергију и да ће масовно изаћи на изборе и дати повјерење СНСД-у јер смо до сада радили искључиво у њихову корист. Листа наше странке за парламент је спој младости и искуства и на њој се налазе еминентни људи различитих занимања, доказани у областима у којима дјелују. Моја жеља је да избори становницима Котор Вароша донесу политичку стабилност као гаранцију за ефикаснији рад. Пред крај мандата на истеку увјерили смо се шта значи политичка нестабилност. Зато нам треба јединство извршне и законодавне власти јер једино тако можемо створити боље услове за живот грађана. Претходне двије године у политичком смислу биле су веома турбулентне и никако не би било добро да то буде продужено и на нови мандат.

* ГЛАС: Шта је у основи Вашег програма и за шта ћете се залагати уколико побиједите?

КУШЉИЋ: Захваљујући привредницима који инвестирају у производне погоне Котор Варош је постао познат као средина у којој се ради и гради. Одговорни људи у општини морају наставити да дају подршку инвеститорима и да подстичу запошљавање, самозапошљавање, те да олакшају регистрацију предузећа, занатских и других радњи. Један од приоритета је и развој пољопривреде, који ће бити подстакнут давањем подстицаја. Бринућемо и о статусу социјалних категорија и пензионера и радити на побољшању њиховог статуса. Наставићемо добру сарадњу са републичком власти јер једино на тај начин можемо наставити реализацију великих инфраструктурних пројеката. На тај начин биће побољшан квалитет живота и то ће осјетити сви грађани. Неизоставно је и планирање више новца у буџету за инвестиције јер грађани заслужују да имају асфалтиране улице, уређене јавне површине, паркове и игралишта. Неопходна је и боља организација општинске управе.

* ГЛАС: Шта ћете прво урадити ако побиједите на изборима?

КУШЉИЋ: Мој први потез биће да сједнем за сто са свим противкандидатима и кључним људима из странака како бисмо разговарали о формирању власти која ће бити спремна да одговори свим изазовима који нас очекују у будућности. Поред тога, инсистираћу на томе да на кључним и руководећим позицијама у општинској администрацији и предузећима и установама буду именовани стручни људи који имају енергију и жељу да раде. Све остале проблеме рјешаваћемо постепено.

* ГЛАС: Како ћете гарантовати грађанима да ћете испунити обећано ако побиједите?

КУШЉИЋ: Приликом давања обећања сам потпуно свјестан својих могућности, односно шта могу да урадим за Котор Варош. Гаранција грађанима треба да буду само пројекти које смо реализовали у претходном времену. Тим путем ћемо наставити даље.

* ГЛАС: Зашто грађани треба да гласају за Вас, а не за друге кандидате?

КУШЉИЋ: На бирачима је да процијене сваког кандидата и изаберу оног за којег мисле да је најбољи и најспособнији. СНСД је странка која је много урадила за Котор Варош и иза нас стоје дјела која то потврђују. Моја предност су и младост, енергија и спремност да радим без радног времена у интересу Котор Вароша.

Фер кампања

* ГЛАС: Како бисте оцијенили противкандидате?

КУШЉИЋ: Нећу да коментаришем противкандидате, јер се и у досадашњем току изборне кампање они више баве мноме него СНСД и ја њима. Моји ставови су помирљиви и ми промовишемо фер и коректну кампању. Сви смо потписали кодекс понашања у предизборној кампањи, али мислим да одређени кандидати користе сва средства да би дискредитовали своје противнике. Сматрам да то говори о њима и да им то више иде на штету него на корист. Тим средствима се нећу служити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана