Голић: Подршка спречавању изградње нуклеарног отпада на Трговској гори

Срна
Голић: Подршка спречавању изградње нуклеарног отпада на Трговској гори

БАНЈАЛУКА - Предсједавајућа Вијећа народа Републике Српске Сребренка Голић затражила је подршку регионалне канцеларије високог представника за спречавање изградње одлагалишта радиоактивног и нуклеарног отпада на Трговској гори.

Голићева је истакла да је питање одлагања радиоактивног отпада национално питање, те навела да на том подручју живи око 250.000 људи, саопштено је из Вијећа народа Републике Српске.

Током састанка у Бањалуци са замјеником високог представника и шефа ОХР-а Бањалука Ласлом Маркушом, Голићева је затражила да у оквиру својих дипломатских представника уложи активности како би Хрватска одустала ради добросусједских односа са Републиком Српском и БиХ.

Голићева је упознала Маркуша са досадашњим радом Вијећа народа Српске по сазивима, који се односи на број покренутих поступака за заштиту виталних националних интереса.

На састанку је било ријечи и о осталим актуелним политичким и економским темама у Републици Српској и БиХ.

Предсједавајућа Вијећа народа Републике Српске, Сребренка Голић примила је данас у наступну посјету замјеника високог представника и шефа ОХР-а Бањалука Маркуша.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана